Broekman Logistics neemt activiteiten VLS-Group over
Warehousing 05.12.2018 | Branchenieuws

Broekman Logistics neemt activiteiten VLS-Group over

Logistiek leverancier Broekman Logistics neemt de warehousingactiviteiten van de VLS-Group in Nederland en België over. Daarmee zet het bedrijf uit Rotterdam in op diensten voor de chemische industrie. 

De VLS-Group is een dochteronderneming van Gadot Chemical Group, een chemische distributieorganisatie in Israël. De Europese dochteronderneming richt zich op geïntegreerde logistiek en value added services in de chemische industrie.

Vijf locaties VLS-Group

Broekman Logistics lijft de warehouse faciliteiten van het bedrijf in Nederland en België in. Het gaat om vijf locaties in Antwerpen en de locatie in Rotterdam-Pernis. Hiermee vergaart Broekman Logistics 150.000 vierkante meter aan opslagruimte en 230 werknemers. De locaties zullen onder de naam van de nieuwe eigenaar opereren. 

'Sterke strategische match'

Broekman Logistics zegt met de aankoop zijn marktleiderschap te versterken in de warehousing, distributie en value-added logistiek van verpakte en gespecialiseerde chemicaliën in de Benelux. 

"Er is een sterke strategische match tussen de twee bedrijven, aangezien de klantenbasis, locaties van de gespecialiseerde warehousingfaciliteiten en het type VAL-activiteiten elkaar aanvullen. Deze overname brengt logistieke activiteiten van toegevoegde waarde met zich mee, zoals vullen, drummen en verpakken, waarvan onze klanten en partners zeker zullen profiteren", licht Willem Jan van Amersfoort, Managing Director of Broekman Logistics toe.

De activa in de tankopslag in de haven van Gent en de Duitse activiteiten vallen niet onder de overname. De partijen hebben geen overnamebedrag bekend gemaakt. 

Afbeelding: Broekman Logistics


Plaats een reactie (0)

Reageren