Broekman Logistics betrekt distributiecentrum in Venlo

Logistiekprofs op 1 July 2022

Broekman Logistics heeft dinsdag in Venlo zijn hypermoderne distributiecentrum in gebruik genomen. De locatie beslaat een oppervlakte van 65.000 vierkante meter en is speciaal ingericht voor de opslag van gevaarlijke goederen.

Broekman Logistics gaat de logistieke campus in Venlo gebruiken voor opslag, logistiek en assemblage-activiteiten van diverse producten, waaronder ook gevaarlijke (ADR) goederen. De totale warehouse oppervlakte bedraagt 53.000 vierkante meter, waarvan de helft wordt gebruikt voor ADR-geclassificeerde producten. Daarnaast is er ruim 10.000 vierkante meter aan mezzaninevloeren en 2.500 vierkante meter kantoorruimte beschikbaar. 

Veiligheidsmaatregelen

Het pand, gebouwd door Heylen warehouses, voldoet aan strenge veiligheidsnormen voor de opslag van gevaarlijke goederen. “Deze maatregelen zijn nodig om de veiligheid van de mensen, de goederen en het milieu te garanderen”, zegt Ralph Caspanni, ceo van Heylen Warehouses.
Zo zijn de vloeren vloeistofdicht en heeft het magazijn speciale poorten met een vloeistofbarrière om lekkage in het milieu tegen te houden. Daarnaast zijn er twee blussystemen, één op water en één op gas, omdat sommige producten niet in contact mogen komen met water. Het magazijn is gecompartimenteerd, zodat bij calamiteiten goederen in andere compartimenten onbeschadigd blijven. 

‘Triple-AAA locatie’

Broekman Logistics koos mede voor Venlo door de aanwezigheid van een bargeterminal, railterminals en de A67 en A73. “Deze triple-AAA zichtlocatie is uitstekend gelegen“, aldus Willem Jan van Amersfoort, Managing Director Warehousing & Distribution. “De uitbreiding van de warehouse capaciteit in Venlo is onderdeel van de groeistrategie van Broekman Logistics.” De logistiek dienstverlener gebruikt logistieke hotspots in de Benelux om de Europese markt eenvoudig te kunnen bedienen. Het pand aan de Grubbenvorsterweg sluit aan bij die strategie. 

Op termijn moet het distributiecentrum de regio zo’n 300 arbeidsplaatsen opleveren.