Britse transportsector wil langere overgansperiode Brexit

Logistiekprofs op 26 maart 2020 | 2 minuten leestijd

De transportsector in Groot-Brittannië vraagt om verlening van de Brexit-overgangsperiode nu de coronacrisis de volledige aandacht opslokt. De overgangsperiode duurt in principe tot eind dit jaar. 

De Freight Transport Association (FTA) heeft de regering verzocht de overgangsperiode te verlengen. De sector staat volgens FTA voor een gigantische uitdaging nu Covid-19 het land en de rest van de wereld in zijn greep heeft. Logistieke bedrijven moet de leveringsketen in stand houden en tegelijkertijd verstoringen opvangen die worden veroorzaakt door ziekteverzuim. Bij sommige bedrijven zijn de activiteiten zo goed als stil komen te liggen en overheerst onzekerheid over hun levensvatbaarheid. 

“Onze prioriteit ligt bij het leveren aan onze klanten”, zegt FTA-beleidsvrouw Elizabeth de Jong. “Er is simpelweg niet genoeg capaciteit beschikbaar om grote structurele veranderingen door te voeren voor een vertrek uit de Europese Unie.” De branchevereniging hoopt dat ook andere geplande wetswijzigingen voor de sector op de lange baan worden geschoven. 

Gerelateerde artikelen