Britse supermarkt test robotarm voor picken groente en fruit
02.02.2017 | Branchenieuws

Britse supermarkt test robotarm voor picken groente en fruit

De Britse supermarkt Ocado wil in zijn distributiecentrum groente en fruit door een robot laten picken. De robot pakt producten voorzichtig op, wat hem extra geschikt maakt voor het picken van groente en fruit. De online super test de robothand momenteel in zijn geautomatiseerde distributiecentrum in Hampshire.

De robot ziet eruit als een buigzame grijper met vijf vingers. Luchtdruk zorgt ervoor dat de hand het product kan voelen en grijpen. Op den duur zal de robot worden verbonden aan een herkenningssysteem, waardoor de hand het product kan herkennen en zelf bepaalt welke druk het daarop kan uitoefenen.

In het dc selecteert het eerste prototype van de robots de kratten met bestellingen van klanten. Menselijke orderpickers zijn nu nog verantwoordelijk voor het verzamelen van de inhoud. In de toekomst moeten robots dit werk ook op zich nemen. Samen met verschillende universiteiten en onderzoeksinstituten ontwikkelt de afdeling Ocado Technologies een volgende versie van de robothand die kwetsbare producten kan pakken en verpakken. Een dergelijke hand zou voedselverspilling tegen kunnen gaan omdat de grijper voorzichter is dan een gemiddelde mensenhand. Dit leidt tot een verbeterde houdbaarheid van producten. Uiteindelijk moet de robothand fruit ook gaan selecteren op basis van rijpheid.


Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren