16.04.2015 | Branchenieuws

Brits bedrijf introduceert bezorgen via pijpleidingen

Waarom via de lucht bezorgen als het ook ondergronds kan? Terwijl Amazon en Google druk bezig zijn met het ontwikkelen van drones, zet een Brits bedrijf juist in op bezorgen via pijpleidingen. Mole Solutions gelooft dat het concept een antwoord kan bieden op de uitstoot in grote steden. "Als schoon water en brandstof via de grond worden vervoerd, waarom goederen dan niet?", aldus Roger Miles van Mole Solutions.

Het bedrijf wil het nieuwe concept gaan testen in Northampton. De capsules met pakketjes worden aangedreven met elektriciteit en bestuurd door middel van magnetische levititatie. Dit aandrijvingssysteem wordt ontwikkeld door het bedrijf Maglev, welke ook verantwoordelijk is voor het besturen van 's werelds snelste trein, de Shanghai Maglev trein.

Potentie voor wereldsteden?
Het concept van Mole Solutions lijkt wat ambitieus, maar ontvangt inmiddels wel financiële steun van het Britse ministerie van Milieu,Voedsel en Landbouw. Als de proef in Northampton een succes blijkt, hoopt het bedrijf dat het ondergrondse concept ook in landen als India en China voet aan de grond krijgt. "In landen als deze is het van nog groter belang dat uitstoot wordt gereduceerd en er minder verkeer op de weg is", stelt Miles.

Bekijk hieronder de testvideo van Mole Solutions.


Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • hans Beekmans
    21.04.2015 - 08:41 uur | hans Beekmans

    zie dit voor de toekomst helemaal zitten.
    oplossing voor milieu en ruimte