‘Brexit biedt de logistiek ook kansen’

Logistiekprofs op 10 December 2018

De Brexit betekent niet alleen rampspoed voor bedrijven in transport en logistiek. Juist in deze sector kunnen bedrijven profiteren van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. 

Dat zegt René Buck van adviesbureau Buck Consultants International tegen BNR. Bedrijven in de sector transport en logistiek zouden zich steeds meer realiseren dat de Brexit ook kansen biedt. 

Overall is de Brexit slecht nieuws, maar in sommige sectoren ontstaan kansen.” Bedrijven die zaken doen met het VK zouden het nu juist druk hebben. Veel Britse en Europese bedrijven brengen hun extra voorraden vast naar de overkant om files en havenproblemen te vermijden.   “Zo werkt een Rotterdams scheepvaartbedrijf het klokje rond door alle afvaarten van en naar het Verenigd Koninkrijk”, legt Buck uit. 

Britse Lagerhuis stemt over Brexit-deal

Ondertussen staat het EU en het Verenigd Koninkrijk een spannende week te wachten. De twee sloten eerder een deal over de voorwaarden van de Brexit, die gepland staat voor eind maart 2019. Het Britse parlement spreekt zich dinsdag uit over de deal. Veel parlementariërs hebben hun onvrede al geuit over de overeenkomst. De verwachting is dat de deal in het Britse Lagerhuis wordt afgeketst. 

De EU heeft op haar beurt al laten weten niet opnieuw met het VK om de tafel te gaan zitten wanneer het Lagerhuis de deal afwijst. “Dan zijn er nog maar twee alternatieven, geen deal of geen Brexit”, aldus EU-president Donald Tusk.