Brabant start marktplaats om logistiek efficiënter te maken
23.03.2017 | Branchenieuws

Brabant start marktplaats om logistiek efficiënter te maken

Brabant wil logistieke bedrijven helpen hun bedrijfsvoering efficiënter te maken. Het programma Logistiek in Brabant moet onder meer zorgen voor een afname van het aantal vracht- en bestelwagens in de spits. Bedrijven met een slim idee kunnen zich via een  Marktplaats aanmelden. 

Brabantse overheden, het bedrijfsleven en het Rijk hebben voor het programma de handen ineengeslagen. Volgens de partijen is een efficiënte logistiek en een goede bereikbaarheid een voorwaarde voor economische groei in Brabant. De provincie wil bedrijven met een financiële bijdrage stimuleren bij het ontwikkelen en toepassen van producten en diensten die het vrachtverkeer in de spits doen verminderen. 

Marktplaats voor logistiek
Bedrijven die een goed idee denken te hebben kunnen zich aanbieden op de Marktplaats voor logistiek in Brabant. "Ben jij op zoek naar meer klanten in de logistieke hotspot Brabant? En ben je er van overtuigd dat jouw product of dienst kan zorgen voor minder vracht- en bestelverkeer in de spits? Dan nodigen we jou uit om aan de slag te gaan via de Marktplaats voor Logistiek", valt er op de flyer te lezen. 

Als voorbeeld noemen de partijen planningssystemen die leiden tot een hogere beladingsgraad en minder kilometers, of innovatieve verpakkingsmachines waardoor er minder lucht vervoerd wordt. Bedrijven die hun dienst in Brabant aan de man willen brengen moeten op het platform CMT Solutions een voorstel indienen waarin ze laten zien hoe de toepassing van het product of dienst aantoonbaar leidt tot minder vrachtwagens of bestelwagens in de spits. "Logistiek in Brabant streeft er naar om de beoordeling en opdrachtverlening binnen vier weken na de sluitingsdatum van de opdracht af te ronden", aldus de flyer. 

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: het distributiecentrum van modeketen Primark in Roosendaal. Peter Braakmann / Shutterstock.comPlaats een reactie (0)

Reageren