bpostgroup volledig eigenaar van Active Ants

Logistiekprofs op 5 september 2023 | 2 minuten leestijd

bpostgroup bezit nu 100 procent van de Active Ants-aandelen. Het Belgische postbedrijf had al 75 procent van de aandelen in handen. Deze acquisitie past in het strategische partnerschap dat de twee bedrijven in 2018 ondertekend hebben. De missie blijft dezelfde: het ondersteunen van de e-commerce activiteiten van webshops door end-to-end oplossingen aan te bieden.

Door innovatieve oplossingen aan te bieden op vlak van opslag en orderpicking heeft Active Ants een aanzienlijke voorsprong genomen voor de efficiënte verwerking van online bestellingen. Deze end-to-end aanpak sluit perfect aan bij de cross-border activiteiten van bpostgroup en is bovendien helemaal complementair met de fulfilment diensten op maat van de klant die Radial aanbiedt.

Het bedrijf, dat in 2010 in Nederland het licht zag, kent een sterke groei. Active Ants is op dit moment present met vijf vestigingen verspreid over vier landen (Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk). In België is de site in Willebroek in april vergroot, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van webshops naar logistieke ondersteuning. Het bedrijf verwerkt miljoenen pakjes voor webshops uit verschillende sectoren.

Nieuwe CEO

Jeroen Dekker en Jean Lahaye, voormalige directeurs van Active Ants, verlaten het bedrijf, maar verzekeren de overgang. Bram Blondé is sinds 21 augustus de nieuwe CEO van Active Ants. Jeroen Dekker en Jean Lahaye: “We zijn oprecht trots op de evolutie van Active Ants. Dit innovatieve concept is uitgegroeid tot een waar succesverhaal en biedt vandaag, mede door ons partnerschap met bpostgroup, unieke diensten aan in meerdere landen. Vandaag begint een nieuw hoofdstuk voor het bedrijf. We werken al meerdere maanden intensief samen met de nieuwe CEO Bram Blondé en we hebben het volste vertrouwen in zijn leiderschap om de ontwikkeling van Active Ants verder te zetten.”

Strategie

Philippe Dartienne, CEO a.i. bpostgroup: “bpostgroup blijft investeren in de toekomst. Dit is een nieuwe fase voor het bedrijf en past perfect in onze strategie. We namen in 2018 een meerderheidsbelang in Active Ants omdat we overtuigd waren van hun potentieel. Vandaag zien we hoe de diensten van Active Ants, Radial en Landmark Global elkaar perfect aanvullen en zo een meerwaarde creëren voor onze klanten. Wij bieden een uitgebreide waaier van diensten aan met een bijzondere aandacht voor duurzaamheid.”

Gerelateerde artikelen