Bpost verwerkt tot 300.000 pakketten in grootste sorteercentrum van de Benelux
23.10.2017 | Branchenieuws

Bpost verwerkt tot 300.000 pakketten in grootste sorteercentrum van de Benelux

Bpost heeft een sorteercentrum geopend dat met een oppervlakte van 80.000 vierkante meter het grootste van de Benelux is. In het gloednieuwe sorteercentrum kunnen dagelijks tot 300.000 pakketten en 2,5 miljoen brieven verwerkt worden. 

Het centrum, door bpost tot 'Nieuw Brussel X' gedoopt, beschikt over een Parcel Sorting Machine, die pakjes zelfstandig sorteert. Pakketten op de band worden door de PSM gescand en naar de juiste containers gestuurd. Mede daardoor kan bpost de dagelijkse sorteercapaciteit verdubbelen. 

Pakketten direct op lopende band

Webshops kunnen tot twee uur 's nachts pakketten afleveren bij bpost. Zij droppen pakketten direct op een lopende band. In het sorteercentrum leggen de pakketten een kilometer lange weg af voordat ze in één van de vierhonderd containers belanden. Na een goed kwartier zijn de pakketten weer buiten. 

DMkVdWEXUAAzi1i.jpg-large.jpeg

Antwoord op e-commerce

“Dit sorteercentrum is ons antwoord op de sneltrein waarmee de e-commerce haar intrede doet in ons dagelijks leven en hoe dit een onomkeerbare impact heeft op de postale wereld", aldus ceo Koen van Gerven. De afgelopen vier jaar zag bpost het aantal verstuurde pakketten toenemen met bijna 70 procent. "Het aantal pakjes dat we verwerken blijft maand na maand groeien, het was dus nodig om ook onze infrastructuur en processen op een innovatieve manier aan te passen om een hoge kwaliteit en flexibiliteit naar de klanten toe te blijven garanderen.”

2,5 miljoen brieven per dag

Van Gerven verwacht dat bpost zich ook zal blijven toeleggen op briefpost. "Brieven zullen er altijd blijven." In het sorteercentrum worden daarom 2,5 miljoen brieven verdeeld. De ruim dertig machines kunnen de brieven tot op 1 centimeter dikte klasseren. De post wordt door 117 vrachtwagens naar de bestemming gebracht. 

Werkgelegenheid

Het nieuwe sorteercentrum ligt in Neder-Over-Heembeek, in het noorden van Brussel. Het gebouw biedt werk aan circa 1.500 mensen. 


Plaats een reactie (0)

Reageren