Bpost toch op overnamepad met aankoop Dynagroep
14.12.2016 | Branchenieuws

Bpost toch op overnamepad met aankoop Dynagroep

Nog maar kort na de afwijzing van PostNL is bpost weer op overnamepad. De Belgische marktleider lijft logistiek dienstverlener Dynagroep in, zo maakte het maandagavond bekend. De Belgische marktleider wil met de aankoop zijn pakketbezorgdienst optimaliseren. 

Het Nederlandse Dynagroep, waar ook last mile speler Dynalogic onder valt, behoudt na de overname zijn naam en hoopt met de steun van Bpost ook internationaal te kunnen groeien. 

Onduidelijk is welk bedrag er met de overname gemoeid is. Bpost geeft aan dat Dynagroep aanvullende kennis kan bieden op het gebied van pakketbezorging. Bij het bedrijf uit Sittard werken zo’n duizend mensen. De logistiek dienstverlener boekte vorig jaar een omzet van ruim 88 miljoen euro. 

Bpost had het eerder gemunt op zijn Nederlandse concurrent PostNL. Nadat vorige week een vierde bod op PostNL werd afgewezen, lijkt deze overname definitief van de baan. Het Nederlandse postbedrijf zou een combinatie van de twee bedrijven niet zien zitten. Daarnaast vreesde het voor Belgische overheidsbemoeienis, omdat de Belgische staat grootaandeelhouder is van bpost.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren