Bpost slaat nog een slag op de Nederlandse markt: Leen Menken is de nieuwste prooi
Transport & Distributie 11.01.2018 | Branchenieuws

Bpost slaat nog een slag op de Nederlandse markt: Leen Menken is de nieuwste prooi

Het Belgische Bpost lijft logistiek dienstverlener Leen Menken in. Met de overname versterkt bpost de activiteiten in food logistiek in ons land. 

Leen Menken bezorgt als logistiek dienstverlener gekoelde en diepgevroren pakketten tot aan de deur van de eindklant. Het bedrijf uit Zoetermeer heeft spelers als HelloFresh, Marley Spoon en Bloomon in zijn klantenbestand. 

Leen Menken wil groeien

Onder de vleugels van bpost hoopt het nu verdere groei te kunnen realiseren, zo valt te lezen in een verklaring van directeur Leen Menken: "We kwamen nu op een punt dat het besef er was dat we dit zelfstandig niet verder uit konden breiden. Bpost heeft kapitaal beschikbaar waarmee we de verdere groei kunnen gaan realiseren." De logistiek dienstverlener en bpost willen in de activiteiten warehousing, foodservice logistiek, inpakwerk en e-commerce logistiek groeien. "Door samen onze krachten te bundelen kunnen we stappen maken in de kwaliteitsverbetering en capaciteit. Bpost heeft ontzettend veel kennis in huis als het gaat om fijnmazig distributie en slimme systemen."

Managementteam en directie

Het managementteam van Leen Menken blijft ongewijzigd. Namens de business unit Fresh Food Delivery van bpost zal Jeroen D’Espallier als directeur samenwerken met Leen Menken.

Bpost mikt op marktaandeel in Nederland

Bpost focust zich met de overname van Leen Menken verder op de Nederlandse markt. In eigen land verliest het steeds meer marktaandeel aan PostNL, dat onlangs Carrefour als klant overnam.  In 2016 kocht bpost in ons land onder meer De Buren en Dynagroep. De Belgen hadden het eerder gemunt op concurrent PostNL, maar die wees het overnamebod van bpost herhaaldelijk af. Het Nederlandse postbedrijf zou een combinatie van de twee bedrijven niet zien zitten. Daarnaast vreesde het voor Belgische overheidsbemoeienis, omdat de Belgische staat grootaandeelhouder is van bpost.


Plaats een reactie (0)

Reageren