Bpost neemt PostNL toch niet over
30.05.2016 | Branchenieuws

Bpost neemt PostNL toch niet over

Bpost gaat concurrent PostNL toch niet inlijven. De partijen zijn het niet eens geworden over de voorwaarden van de overname, zo laat PostNL op haar website weten. 

De partijen zouden al enkele maanden met elkaar in onderhandeling zijn. Deze plannen lekten afgelopen vrijdag uit. De partijen beloofden zo snel mogelijk met een verklaring te komen, om voor aanvang van de beurs duidelijkheid te kunnen bieden. Die verklaring volgde gisteravond op de website van PostNL: “PostNL verklaart dat het gesprekken heeft gevoerd met Bpost over een mogelijke combinatie van beide bedrijven middels een vriendelijk openbaar bod door bpost op alle aandelen PostNL. Deze gesprekken hebben uiteindelijk niet geleid tot overeenstemming over de voorwaarden van zo’n transactie.” 

Het Financieele Dagblad schrijft dat de twee partijen het niet eens konden worden over de prijs. Daarnaast zou mogelijke overheidsbemoeienis een struikelblok zijn geweest. Bpost is voor een groot deel in handen van de Belgische Staat. Voormalig staatsbedrijf PostNL zou niet zitten te wachten op deze inmenging.

Enkele bronnen stellen tegenover de krant dat het mogelijk is dat nieuwe partijen zich snel zullen aandienen om PostNL over te nemen. “De geest is uit de fles. Je hebt nu een signaal afgegeven dat je bereid bent je identiteit op te geven.”  

Redactie LogistiekProfs 


Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren