Bpost krabbelt terug: pakketten toch op zaterdag opgehaald

Logistiekprofs op 6 July 2018

Een opvallende zet van bpost: het Belgische post- en pakketbedrijf meldde deze week dat het op zaterdag geen pakketten meer zou ophalen. Een dag later is het teruggekomen op deze maatregel. Belgische media schrijven met verbazing over de keuze van de marktleider. 

‘Maatregel nodig om bpost rendabel te houden’

Deze week werd bekend dat bpost op zaterdag niet meer langs het postkantoor zou gaan voor pakketten. Door de maatregel zouden pakjes die op zaterdag bij het postpunt worden afgeleverd,  niet voor dinsdag op hun eindbestemming zijn. Het zou de eerste keer zijn dat bpost beknibbelt op de pakketdivisie, die geldt als een van de weinige groeimarkten van bedrijf. Volgens een woordvoerder van het bedrijf was de maatregel nodig om de onderneming rendabel te houden. 

“Het grootste deel van het volume aan pakjes, zelfs bijna 100 procent, wordt toch op weekdagen binnengebracht’, aldus de woordvoerder tegenover de Mediahuis-kranten. ‘Voor de grote bedrijven, die niet langs het postpunt passeren, verandert er niets.”

Onverwachte wending: pakketten toch op zaterdag opgehaald

Een dag later krabbelt bpost echter terug. Voorlopig blijft het bedrijf toch op zaterdag pakketten ophalen. “We hebben alles nog eens op een rijtje gezet en zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is om de ophaling op zaterdag te behouden”, zegt een woordvoerder tegenover Metro. Onduidelijk is waarom de maatregel wordt teruggedraaid. “Verschillende elementen spelen een rol.”