Bpost investeert in afhaalpunten van De Buren

Logistiekprofs op 19 October 2016

Het Belgische bpost heeft een belang genomen in bezorgnetwerk De Buren. Het Nederlandse bedrijf verwacht dat de populariteit van afhaalkluizen flink zal groeien en streeft daarom naar twintig keer zoveel afhaalpunten.

De Buren mikt op landelijke dekking met duizend onbemande afhaalpunten. Deze punten zijn, ondanks het aandeel van bpost, ook beschikbaar voor andere partijen in zowel retail, e-commerce als pakketlogistiek. “Door het open karakter van dit nieuwe netwerk kunnen ook andere pakketdiensten en retailers van de kluizen van de Buren gebruik maken. In Nederland werkt de Buren al geruime tijd samen met DHL en TNT Innight, waarbij ook DPD heeft aangegeven een samenwerking na te streven”, zegt directeur Robin Bragstra. De consument kan het pakketje 7 dagen per week op een geschikt tijdstip ophalen zonder tussenkomst van personeel. Door gekoelde kluizen is ook het bezorgen van boodschappen mogelijk. 

Ook in België wil De Buren zijn aandeel vergroten. De Buren heeft momenteel één afhaallocatie in Brussel. Dat moeten er met het ‘substantiële belang’ van bpost in totaal vijfhonderd worden. Bpost heeft in België zelf al 150 pakketautomaten.
Financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Redactie LogistiekProfs