Bouwmaterialen Nederland (BMN) laat zeven dc’s optimaliseren door Zetes

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Bouwmaterialen Nederland (BMN) is gestart met het digitaliseren en optimaliseren van al haar inbound logistieke processen. Softwareleverancier Zetes verzorgt het digitaliseringsproces in de zeven distributiecentra. 

BMN wil meer inzicht in de voorraden van de distributiecentra en de magazijnen en shops van 81 winkels. Daarvoor implementeert het ZetesMedea. Deze magazijnsoftware helpt medewerkers om logistieke verplaatsingen van goederen efficiënter te beheren en te controleren. Zo krijgt BMN  meer inzicht in haar voorraden en in de artikelen die naar shops of direct naar de eindklant worden vervoerd. 

Geen goederen in de wacht

Concreet houdt het in dat alle inkomende goederen bij BMN van een QR- of barcode worden voorzien. De materialen worden gescand met nieuwe handterminals die gekoppeld zijn aan het softwareprogramma van Zetes. De software geeft direct voorraadlocatie van de inkomende producten aan. Zo voorkomt BMN dat goederen in de ‘wacht’ blijven staan. 

Versnelde uitbreiding

Zetes en BMN startten een aantal maanden geleden – aan het begin van de eerste coronagolf – met een pilot in één van de vestigingen. Na vijf weken besloot het om het systeem versneld uit te breiden naar alle vestigingen. 

Gerelateerde artikelen