​Bouw Logistic Services mechaniseert magazijn
24.03.2017 | Branchenieuws

​Bouw Logistic Services mechaniseert magazijn

Bouw Logistic Services, specialist in wijnlogistiek, gaat haar nieuwe fulfilment magazijn   mechaniseren. In het magazijn in Gorredijk worden conveyor systemen en pickstations met pick2light techniek geplaatst. De algehele aansturing gebeurt via het Arrow Warehouse Magagement Syteem van Xtend.  

Bouw Logistics Services nam vorig jaar Baarsma Logistiek over. Dankzij deze koop is Bouw Logistics Services naar eigen zeggen marktleider in de B2C-markt. Volgens de logistiek specialist een goed moment om de toekomstige ontwikkeling en werkwijze onder de loep te nemen. "Naar aanleiding van de uitkomst van dit onderzoek is besloten om vergaand te mechaniseren", aldus Bouw in een persbericht. "In het nieuwe magazijn te Gorredijk zullen alle gebruikelijke processen plaatsvinden (inslag, opslag, uitslag, transport). Ook Value Added Services, zoals accijnsadministratie, ompakken, labellen, prijzen en assembleren, behoren tot het dienstenpakket", luidt het persbericht."

Bouw trok drie maanden uit voor het vinden van de juiste partner voor de mechanisatieslag en kwam uiteindelijk bij Costo terecht. “Costo had de juiste ervaring met dit soort logistieke projecten,” vertelt Patrick Endeman, Logistiek Manager bij Bouw. Het bedrijf denkt dat het dankzij het nieuwe systeem niet alleen output, kwaliteit en flexibiliteit kan verbeteren, maar dat er ook minder heftrucks en FTE's in het magazijn nodig zullen zijn. 

Het magazijn beslaat een oppervlakte van 10.000 vierkante meter, waarin plek is voor circa 3.000 artikelen op circa 7.000 palletplaatsen. In het magazijn werken veertig medewerkers. In juni 2017 verwacht Bouw Logistics er operationeel te zijn.  

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren