Bouw DHL Service Center van start
05.07.2016 | Branchenieuws

Bouw DHL Service Center van start

De bouwwerkzaamheden van het nieuwe Service Center van DHL Express in Den Hoorn zijn gestart. Het gebouw, dat maar liefst twaalf miljoen euro kost, moet de groei van DHL Express in Nederland ondersteunen. 

De vestiging wordt in het voorjaar van 2017 in gebruik genomen en levert zo'n tweehonderd banen op. Op het kavel aan de A4 in Den Hoorn bouwt DHL een loods van 2.250 vierkante meter en 600 vierkante meter kantoorruimte. Daarnaast komen er twee ‘Pick-Up & Delivery fingers’ en 60 plekken voor het laden en lossen van bestelauto’s. In de vestiging worden twee bestaande Service Centers van DHL Express gehuisvest. Op de oude locaties delen beide onderdelen van de expressdivisie nog een pand met zusterbedrijf DHL Parcel. Laatstgenoemde krijgt door het vertrek van DHL Express de ruimte om door te groeien op deze locaties. 

Lees ook: Michiel Greeven (DHL Express) over locatiekeuzes

De bouw van de vestiging voor de regio Rotterdam-Den Haag maakt onderdeel uit van een investeringsprogramma van 45 miljoen euro: de grootste investering sinds DHL Express veertig jaar geleden naar Nederland kwam. In mei opende DHL Express ook een Service Center in Utrecht. De pakketvervoerder investeerde negen miljoen in dit nieuwe centrum.

Redactie LogistiekProfs 


Plaats een reactie (0)

Reageren