Bol.com van start met uitbreiding in Waalwijk
Bouw & Vastgoed 07.02.2019 | Branchenieuws

Bol.com van start met uitbreiding in Waalwijk

Bol.com is vandaag gestart met de bouw van de uitbreiding van het distributiecentrum in Waalwijk. Met de uitbreiding van 50.000 vierkante meter kan bol.com haar jaarlijkse groei voorlopig opvangen. 

De nieuwbouw wordt in 2021 in gebruik genomen en aangesloten op het huidige fulfilment center in Waalwijk. De Belgische en Nederlandse verkooppartners gaven vandaag het startsein door de eerste hand te leggen aan de fundering. 

Ruimte voor fulfilment verkooppartners

Bol.com groeit jaarlijks met 30 procent. Met de extra oppervlakte wil de online speler ruimte maken voor zijn verkooppartners. Dat zijn er op dit moment meer dan 20.000. "We verwachten dat onze Belgische en Nederlandse ondernemers binnen twee jaar meer dan 50 procent van alle verkopen via bol.com zullen realiseren", aldus algemeen directeur Huub Vermeulen. "Als in 2021 de uitbreiding in gebruik wordt genomen, zal een groot deel van de verstuurde pakketjes dan ook gevuld zijn met artikelen van onze partners. Door vandaag samen de bouw in te luiden, bundelen we letterlijk de krachten."

Goods to man

De bouw van deze uitbreiding ligt in lijn met het bestaande fulfilment center van bol.com, en vindt plaats volgens de richtlijnen van BREAAM. Daglicht en loopafstanden staan centraal, naast een minimale impact op het milieu. Door automatisering worden loopafstanden verkleind. De goederen zullen zich naar de werknemer verplaatsen in plaats van andersom.

Op maat verpakken

Bij de nieuwbouw wordt rekening gehouden met het in gebruik nemen van geavanceerde verpakkingsmachines, waardoor artikelen in de meest optimale doos terecht komen en lucht in verpakkingen wordt beperkt. Bol.com zegt hiermee een belangrijke stap te zetten richting klimaatneutraal winkelen. De ambitie van de webwinkel is om in 2025 de directe voetafdruk terug te brengen tot 0 gram CO2-uitstoot per pakket.

Nieuwe banen

De bouw van de uitbreiding gebeurt in fases, zodat de huidige medewerkers van fulfilmentpartner Ingram Micro hun werkzaamheden kunnen voortzetten. Met de uitbreiding creëert bol.com honderd extra banen gecreëerd, zowel in het fulfilment center in Waalwijk als op het kantoor van bol.com in Utrecht. 

Plaats een reactie (0)

Reageren