Bol.com past assortiment aan om levering te kunnen waarborgen
Coronacrisis 24.03.2020 | Branchenieuws

Bol.com past assortiment aan om levering te kunnen waarborgen

Bol.com geeft de komende tijd prioriteit aan essentiële producten als schoonmaakmiddelen en babyartikelen. Zo wil het onder meer voorkomen dat processen bezwijken omdat het te druk wordt in distributiecentra. 

"We zien het als onze verantwoordelijkheid om consumenten in deze periode zo goed mogelijk te voorzien in de vraag naar essentiële artikelen naast voeding, zoals zeep, schoonmaakmiddelen en babyartikelen waaronder luiers", legt bol.com uit. "Om te garanderen dat deze artikelen, maar opvolgend ook artikelen voor thuis werken, leren en vermaak, breed beschikbaar blijven en snel geleverd kunnen worden, zorgen wij door onze hele bedrijfsvoering heen dat dit assortiment voorrang krijgt." Artikelen die buiten dat assortiment vallen, worden mogelijk later geleverd of tijdelijk offline gehaald. 

Het platform zegt dat het met deze maatregel kan voorkomen dat de veiligheids- en extra gezondheidsmaatregelen in distributiecentra in het geding komen. De logistiek van bol.com ligt in handen van partner Ingram Micro. Bol.com zegt dagelijks in contact te staan met Ingram Micro over maatregelen waarmee medewerkers in distributiecentra zo goed mogelijk worden beschermd. 

Maatregelen vervoerders en leveranciers

Voor vervoerders en leveranciers zijn maatregelen opgesteld. Zo is er een beperkt aantal vervoerders tegelijkertijd toegestaan op de vloer. Daardoor kunnen de wachttijden bij het lossen oplopen. Er mag geen fysiek contact worden gemaakt, ook niet tijdens het overhandigen van de vrachtbrieven. Zowel voor als na het lossen moeten chauffeurs gebruik maken van desinfecterende handgel.   

Logistiek via bol.com

De e-commercegigant stelt dat fulfilmentdienst 'Logistiek via bol.com' gewoon werkt zoals partners gewend zijn. Het aantal bestellingen neemt wel toe, wat impact kan hebben op de levertijd. Bol.com zegt in eerste instantie de levering van het eigen assortiment te vertragen. "Wanneer dat nodig is zal echter helaas ook de levertijd voor Logistiek via bol.com-assortiment verruimd worden. Daarbij krijgen artikelen met maatschappelijk belang voorrang." 


Plaats een reactie (0)

Reageren