09.07.2015 | Branchenieuws

Bol.com opent eigen fulfilment center

Bol.com gaat een deel van de fulfilment weer in eigen handen nemen. De geruchten deden al langer de ronde, maar nu is definitief dat bol.com in 2017 de deuren opent van een eigen fulfilment center in Waalwijk.

Docdata blijft in beeld
Slecht nieuws voor fulfilment-partner DocData? Dat valt wel mee. De logistiek dienstverlener gaat ook op de nieuwe locatie het personeel aanleveren en de dagelijkse leiding voor zijn rekening nemen. De grond, het pand en de apparatuur en zijn wel in handen van bol.com 

Lees ook: Bol.com en Docdata starten met same day delivery

Logistiek externe partners uit handen nemen
Bol.com verkoopt en levert dagelijks zo’n negen miljoen artikelen. Daarvoor is al een behoorlijke ruimte nodig, maar onlangs besloot de webwinkelier dat het ook de logistiek van externe partners gaat verzorgen. Zij kunnen het voorraadbeheer en de distributie volledig aan bol.com overlaten. Ook daarvoor moet het nieuwe fulfilment center ruimte bieden.

Extra personeel
Het gebouw zal zo’n 50.000 vierkante meter beslaan. Daarnaast moet het zo'n 1000 nieuwe banen gaan opleveren. Het nieuwe personeel zal tegen 2016 worden aangetrokken via de website van Docdata.

Het gebouw komt er als volgt uit te zien: 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • Wim Gerrits
    23.09.2015 - 08:37 uur | Wim Gerrits

    Het verwerken van retourstromen is één van de grootste uitdaging met betrekking tot de logistieke operatie rondom e-commerce, e-fulfilment en webshops.

    Uit de praktijk blijkt dat sommige branches te maken hebben met retour percentages van 60 tot 70%. Het vertrouwen van de consument en de mate waarin deze terugkomt bij een webshop blijkt hierbij sterk afhankelijk van de snelheid en correctheid van de afhandeling van deze retouren. Voor een snelle, efficiënte en betrouwbare registratie van deze stromen levert Vierpool scantunnels. Een scantunnel is in staat om als één portaal een barcode in willekeurige oriëntatie op alle 6 de zijden van een product te registreren.

    Zie ook: https://www.logistiekprofs.nl/producten/scantunnel-bezorgt-winst-in-logistieke-processen