Bol.com introduceert bezorgabonnement
25.04.2017 | Branchenieuws

Bol.com introduceert bezorgabonnement

Bol.com komt met een bezorgabonnement à la Amazon Prime. Consumenten kunnen de bezorgkosten afkopen voor 14,99 euro per jaar. 

Het abonnement ‘Select’ geldt voor bestellingen onder de twintig euro, same day deliveries en avond- en zondaglevering. Voor 14,99 euro krijgen klanten de driehonderdduizend meest bestelde items thuisbezorgd zonder extra verzendkosten. Het gaat om items die in het eigen magazijn van bol.com liggen. Later dit jaar wordt het abonnement ook beschikbaar voor de producten van externe verkopers, waarvoor bol.com de fulfilment verzorgd.

Volgens Daniel Ropers, algemeen directeur van bol.com, vormen verzendkosten nog wel eens een drempel voor consumenten om gebruik te maken van de verschillende bezorgopties die de webwinkelier aanbiedt. “Die drempel nemen we nu zo goed mogelijk weg met de introductie van een bezorgabonnement.”

Klanten die geen lid zijn van Select betalen 1,99 euro aan verzendkosten bij een bestelling onder de twintig euro. Voor same day delivery betalen zij nog eens 2,49 euro bovenop de standaard verzendkosten. Bol.com geeft klanten tijdens het betaalproces de mogelijkheid om lid te worden van Select. Het abonnement geldt dan direct voor een jaar en stopt wanneer de klant na die periode niet verlengt. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren