Bol.com houdt de hand op de knip en schrapt 300 banen

Logistiekprofs op 14 december 2022 | 1 minuut leestijd

Bol.com merkt de gevolgen van de inflatie: consumenten geven minder uit bij het e-commerceplatform. Daarom gaat het de komende drie jaar 225 miljoen euro besparen, onder meer door 300 banen te schrappen.

Dat meldt Het Financieele Dagblad, dat een opname van een personeelsbijeenkomst in handen kreeg. Bol.com heeft de berichtgeving bevestigd. Door de forse energieprijzen en de inflatie geven consumenten minder geld uit. Dat is terug te zien in de cijfers van bol.com: in tweede kwartaal dit jaar daalde de omzet met 2,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. De aankondiging betekent niet dat het niet goed gaat met bol.com, stelt een woordvoerder tegenover de NOS. De omzet nam het afgelopen kwartaal nog toe. Daarnaast wint het e-commerceplatform nog altijd aan marktaandeel.

Bol.com kort de komende drie jaar op de marketingbudgetten en inkoopkosten. Bij de banen die verdwijnen gaat het om honderd tijdelijke contracten die niet verlengd worden. Bij de overige tweehonderd banen betreft het natuurlijk verloop, omdat mensen bijvoorbeeld hun baan opzeggen.

Gerelateerde artikelen