Bol.com gaat binnen twee uur in de hoofdstad bezorgen

Logistiekprofs op 12 september 2018 | 2 minuten leestijd

Bol.com en PostNL testen in Amsterdam een extra snelle bezorgdienst. De webwinkelgigant bezorgt duizenden artikelen per elektrische bakfiets binnen twee uur bij de klant. 

Bol.com zegt met de service ‘Binnen 2 uur Bezorgd’ het voortouw te willen nemen in het verduurzamen van retail. “Samen met onze andere duurzame initiatieven draagt deze innovatieve samenwerking met PostNL bij aan ons doel om onze directe voetafdruk terug te brengen tot 0 gram Co2-uitstoot per pakketje in 2025”, zegt Huub Vermeulen. “We weten dat we daar nog veel stappen voor moeten zetten, maar door het elke dag beter te doen, halen we een duurzame retail dichterbij.”

Geen verzendkosten voor Select-klanten

De snelservice is tijdens werkdagen beschikbaar tussen 12.00 uur en 20.00 uur. PostNL bezorgt pakketten vervolgens tot 22.00 uur. Consumenten betalen hiervoor een bedrag van 4,99 euro. Klanten van abonnementsdienst Select hoeven niet extra te betalen voor ‘Binnen 2 uur Bezorgd’. 

Het magazijn van bol.com in Duivendrecht

Bezorging vanuit magazijn in Duivendrecht

De snelle bezorgoptie wordt getoond in de webwinkel zodra de klant is ingelogd en zich in een van de deelnemende postcodegebieden bevindt. De geselecteerde postcodes zijn gelinkt aan het lokale magazijn in Duivendrecht, ten zuidoosten van Amsterdam. Vanaf die plek bezorgt PostNL de pakketjes per elektrische bakfiets bij de klant. 

Uitrol 

De komende tijd breiden bol.com en PostNL de bezorggebieden stapsgewijs uit in Amsterdam. Bij succes wordt ook het tijdvak voor het plaatsen van de bestelling verruimd. Op basis van de resultaten van de pilot zal de dienst naar meerdere plaatsen in Nederland en België uitgerold worden.

Gerelateerde artikelen