24.06.2015 | Branchenieuws

Bol.com en Docdata starten met same day delivery

Ook bol.com gaat online shoppers nog op dezelfde dag van hun pakketje voorzien. De webshop stapt samen met Albert Heijn in same dame delivery. Bestellingen die voor twaalf uur ’s middags op bol.com worden geplaatst, kunnen uiterlijk om vijf uur worden opgehaald bij een van de tweehonderd participerende AH-filialen. 

Lees ook: Bol.com gaat logistiek externe verkopers uit handen nemen

Vandaag Ophalen 
De nieuwe dienst draagt de toepasselijke naam ‘Vandaag Ophalen’. bol.com hoopt de barrière van online shoppen weg te halen nu klanten minder lang op hun pakketje hoeven te wachten. “We kunnen alle producten leveren die we op voorraad hebben”, aldus marketingdirecteur Michel Schaeffer tegen Emerce. Dat geldt ook voor producten van externe verkopers, die de logistiek aan bol.com uitbesteden. “De orders worden vanuit het magazijn van Docdata met busjes naar de afhaalpunten van Albert Heijn gebracht.” De logistiek van Albert Heijn heeft dus niets te doen met de nieuwe dienst van bol.com.

Helft klantenbestand 
De geselecteerde Albert Heijn-filialen bevinden zich vooral in de Randstad, in grote plaatsen in het noorden en zuiden van Nederland en in de omgeving van Antwerpen. Daarmee bedient bol.com ongeveer de helft van zijn klantenbestand. Klanten betalen in de introductieperiode twee euro voor de nieuwe dienst, maar gaan daarna vijf euro per bestelling betalen.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren