Bol.com denkt nu al aan uitbreiding nieuw distributiecentrum

04.01.2017 | Branchenieuws | 881 keer bekeken
Bol.com denkt nu al aan uitbreiding nieuw distributiecentrum

De bouw van het distributiecentrum is nog in volle gang, maar bol.com onderzoekt nu al de mogelijkheid om het gebouw in Waalwijk in oppervlakte te verdubbelen. De Nederlandse webwinkelgigant heeft daartoe een optie genomen op naastgelegen perceel van 8,3 hectare.

Het distributiecentrum dat nu gebouwd wordt, beslaat een oppervlakte van 50.000 vierkante meter. Dit moet voorlopig voldoende ruimte bieden, maar door de groei van afgelopen jaren verwacht de e-tailer dat uitbreiding over twee à drie jaar gewenst is. Het nieuwe perceel biedt ruimte voor een gebouw van dezelfde grootte. Dan zou bol.com, dat eerder in de prijzen viel met het duurzame distributiecentrum, in Waalwijk achttien hectare bezetten.

De bouw van het distributiecentrum is in februari gestart. In mei werd het gebouw door BREEAM-NL verkozen tot ‘meest duurzame distributiecentrum van Nederland’. Zo wordt onder meer gebruik gemaakt van windmolens die naast het centrum staan voor de energietoevoer. Het gebouw is verder volledig CO2-neutraal, mede bereikt door het gebruik van warmte- en koudeopslag in combinatie met warmtepompen. Opgevangen regenwater wordt gebruikt voor het doorspoelen van toiletten en urinoirs. Werknemers die met een elektrische auto, scooter of fiets komen, kunnen deze opladen. Daarnaast is er ook gedacht aan dieren door de realisatie van onder andere nestkasten voor diverse vogelsoorten, verwarmde vleermuisburchten en solitaire bijenkasten.

Redactie LogistiekProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren