Bol.com breidt fulfilment center in Waalwijk alweer uit

Logistiekprofs op 1 July 2022

Amper een jaar na de opening van het distributiecentrum in Waalwijk, ziet bol.com zich genoodzaakt om extra vierkante meters aan het pand toe te voegen. De e-commercegigant wil de capaciteit van het fulfilment center verdubbelen.   

Afgelopen september opende bol.com haar langverwachte distributiecentrum. Het duurzame pand, met een oppervlakte van 50.000 vierkante meter, biedt ruimte aan 7 miljoen producten. Op piekmomenten worden er zo’n 35.000 pakketten per uur gesorteerd. 

Verdubbeling grondoppervlakte

Toen al liet bol.com weten dat het bij sterke groei de locatie mogelijk zou uitbreiden. De webwinkelier stelt nu dat het die groei inmiddels heeft gerealiseerd. In de eerste helft van 2019 start het daarom met de uitbreiding van het distributiecentrum. Na de verbouwing beschikt het distributiecentrum over een grondoppervlakte van 100.000 vierkante meter. 

Honderd extra banen

De bouw zal in fases verlopen, waardoor de medewerkers van fulfilment partner Ingram Micro zo veel mogelijk ongestoord kunnen werken. Bol.com verwacht met de uitbreiding tenminste honderd extra banen te creëren, zowel in het fulfilment center als op het hoofdkantoor van bol.com in Utrecht.

Extra opslagcapaciteit voor partners

De extra vierkante meters stellen bol.com in staat om een breder assortiment aan te bieden en producten sneller te leveren. Bovendien wil het extra opslagcapaciteit voor partners creëren. Ruim 21.000 Nederlandse en Belgische ondernemers verkopen hun artikelen via bol.com. Een deel van hen besteedt ook de logistiek uit aan de online gigant. 

Ruimte voor innovatie

 “Deze uitbreiding, nog geen jaar na de opening van ons eerste eigen fulfilment center, stelt ons in staat om ook bij toenemende volumes een goede service te blijven verlenen voor onze klanten en voor onze partners die verkopen via bol.com”, zegt algemeen directeur Huub Vermeulen. “Het biedt ons behalve de ruimte voor verdere groei tevens de mogelijkheid om te blijven innoveren.

De extra oppervlakte wordt naar verwachting in de loop van 2021 officieel in gebruik genomen.