Bol.com betrekt uitbreiding van fulfilmentcenter in Waalwijk

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

Bol.com heeft maandag de uitbreiding van het fulfilmentcenter in Waalwijk officieel in gebruik genomen. Met de opening van het nieuwe aansluitende pand telt de locatie nu 100.000 vierkante meter, een verdubbeling.  

Bol.com nam het distributiecentrum in Waalwijk in 2017 in gebruik. Sindsdien is het verkoopplatform van de webgigant flink gegroeid. Een groot aantal ondernemers die via het platform verkopen, besteden de logistiek uit aan bol.com. Daardoor is nu uitbreiding nodig. “Een groter grondoppervlak verhoogt de opslagcapaciteit voor verkooppartners die hun logistiek aan ons hebben uitbesteed”, zegt Vincent Weijers, directeur Logistiek (Chief Operating Officer/COO) bij bol.com. “Voor onze klanten betekent dit dat zij voor een groter deel van het assortiment kunnen rekenen op de bol.com-service, zoals levering op zondag en ’s avonds, of binnen een paar uur na bestelling in huis.”

Naast meer plek biedt de uitbreiding van het fulfilmentcenter ruimte voor innovatie. Het is gebouwd volgens de hoogste BREEAM-certificering (Outstanding), een methode voor het beoordelen van duurzaamheid van bouwprojecten. Het fulfilmentcenter draait op 100 procent groene energie, opgewekt 13.000 zonnepanelen op het dak en de windmolens naast het gebouw. Een shuttlesysteem brengt de vele honderden vervoersbakken met voorraadartikelen naar de juiste orderpicker. De energie die vrijkomt bij het afremmen van de vervoersbakken wordt bovendien opgeslagen en hergebruikt.

Om zoveel mogelijk bestellingen van klanten op maat te kunnen verpakken, neemt bol.com in de uitbreiding van het fulfilmentcenter 14 nieuwe inpakmachines in gebruik. Het gaat om 5 multi-inpakmachines voor bestellingen die uit meerdere artikelen bestaan en 9 mono-inpakmachines voor bestellingen van één artikel. Met deze nieuwe inpakmachines kan bol.com bijna 10.000 bestellingen per uur verpakken. Ze scannen de afmetingen van één of meerdere artikelen en vouwen hier zo precies mogelijk een kartonnen doos omheen. Opvallend is dat de inpakmachine geschikt is voor bijna het volledige bol.com-assortiment van 41 miljoen artikelen. 

Gerelateerde artikelen