Bobcat komt met nieuwe 3-wielige elektrische vorkheftruck

Logistiekprofs op 8 mei 2023 | 2 minuten leestijd

Op de vakbeurs LogiMAT heeft Doosan Bobcat het prototype van de B18NT elektrische vorkheftruck laten zien. Deze 3-wielige heftruck wordt af fabriek met een lithium accu geleverd. De B18NT vorkheftruck is een eco-model om te voorzien in de toenemende vraag naar elektrische vorkheftrucks. Bobcat is nieuwsgierig naar de reacties uit de markt op dit prototype om te kijken of er verbeteringen mogelijk zijn aan het uiteindelijke model.

Daarnaast liet Bobcat de nieuwe B100NS-vorkheftruck zien, onderdeel van de onlangs door het bedrijf gelanceerde serie elektrische vorkheftrucks met contragewicht en een hoge capaciteit. Deze nieuwe producten in de range van 6 tot 10 ton bieden industriële gebruikers een ruim aanbod zware maar milieuvriendelijke vorkheftrucks zonder uitstoot en een laag geluidsniveau.

De onlangs gelanceerde B80NS en B100NS elektrische vorkheftrucks voor zware hefwerkzaamheden met een capaciteit van respectievelijk 8 en 10 ton bieden verbeterde functies, een hoger vermogen en betere prestaties voor bedrijven in sectoren als productie, engineering, gieterijen, bouwmaterialenhandel, transport en opslag.

Vorkheftruck op waterstof

Een ander hoogtepunt van de LogiMAT-stand was het concept van de nieuwste B30X-7 Plus-vorkheftruck op waterstof. De B30X-7 Plus-vorkheftruck is te zien in het gedeelte met de Bobcat-producten en wordt ontwikkeld voor het Bobcat-productportfolio.

Vorkheftrucks op waterstof bieden langere bedrijfstijden en kunnen snel worden bijgetankt. Voor magazijnen, die in ploegendiensten werken, is de vorkheftruck op waterstof een interessante optie om de ecologische voetafdruk te verminderen en tegelijk lang door te kunnen werken zonder lange laadtijden.

Gerelateerde artikelen