BLOM wil werkloze heftruckchauffeurs opleiden

Logistiekprofs op 16 december 2015 | 1 minuut leestijd

BLOM Opleidingen wil werkloze heftruckchauffeurs zonder een geldig heftruckcertificaat weer aan het werk helpen. De opleider heeft samen met Heftruckwerk.nl een eigen opleidingsfonds opgericht, zodat het tegen de allerlaagste tarieven een opleiding voor deze groep werklozen kan aanbieden. 

Het opleidingsfonds is geldig tot en met 31 maart 2016. De tarieven geldenalleen voor werkloze heftruckchauffeurs zonder certificaat die voor eigen rekening een opleiding willen volgen. 
De werkloze heftruckchauffeur heeft dan de zekerheid dat hij of zij een goede opleiding krijgt. Voor werkgevers en uitzendbureaus is er de zekerheid dat er goed ge├»nstrueerde heftruckchauffeurs instromen.

Eerder schreef BLOM Opleidingen over het kiezen van de juiste opleiding. Er zou momenteel een wildgroei aan (online) heftruckopleidingen op de markt. Goedkope opleidingen zijn aantrekkelijk, zeker voor werkloze heftruckchauffers. Het gevaar is echter dat de cursist niet voldoende wordt opgeleid. Met het fonds wil BLOM opleidingen mogelijk voorkomen dat werkloze chauffeurs voor een goedkope optie kiezen. 

Redactie LogistiekProfs