25.06.2015 | Branchenieuws

BLOM start tevredenheidsonderzoek onder heftruckchauffeurs

BLOM opleidingen wil er met een tevredenheidsonderzoek achter komen hoe chauffeurs van interne transportmiddelen hun werk beoordelen. De opleider van interne transportmiddelen hoopt met het nationale onderzoek de interne transportwereld te verbeteren.

“Veel zaken worden op managementniveau besproken, maar veel problemen spelen zich op de werkvloer af”, aldus Maarten Dullaert, commercieel manager bij BLOM opleidingen. Volgens Dullaert is het daarom belangrijk dat heftruckchauffeurs de kans krijgen om hun mening te laten horen. “Zo kunnen we in kaart brengen waar chauffeurs precies tegen aanlopen.”

Ongelukken met heftrucks 
Een ander aspect is de veiligheid. Er vinden jaarlijks zo’n 1700 ongevallen met een heftruck plaats, waarvan 125 zware ongelukken en 7 dodelijke ongevallen. BLOM hoopt met het opleiden van cursisten al voor een stukje bewustwording te zorgen. “Maar we weten niet goed waar ze tegenaan lopen als ze terug zijn naar de werkvloer. We hopen met het onderzoek niet alleen onszelf, maar ook alle bedrijven in de transport en logistiek inzicht te geven in wat beter kant”, aldus Dullaert.

Online vragenlijst 
Het onderzoek wordt tot 15 juli online afgenomen. Chauffeurs van interne transportmiddelen kunnen de vragenlijst online invullen. Deze vragen richten zich op veiligheid in het magazijn, interne communicatie en procedures. Deelnemen aan het onderzoek kan via deze link. De resultaten worden in september gepubliceerd. 

Redactie LogistiekProfs 


Plaats een reactie (0)

Reageren