BLOM opleidingen neemt opleider in Zuid-Limburg over
26.09.2016 | Branchenieuws

BLOM opleidingen neemt opleider in Zuid-Limburg over

BLOM opleidingen lijft per 1 december 2016 regionale opleider Arvelo in Geleen in. Met de overname hoopt BLOM zijn positie in Zuid-Limburg te versterken. Daar is volgens het bedrijf veel vraag naar goed opgeleide heftruckchauffeurs. 

In 2014 nam BLOM de opleidingsactiviteiten van Arvelo in Venlo al over. Sindsdien bleven de partijen met elkaar in contact over een volledige overname. "De kans om een sterke regionale opleider over te nemen, konden we niet laten schieten” zegt Roy Groothuis, operationeel directeur van BLOM opleidingen. “Daarnaast komen we aan de wens van een aantal landelijke relaties tegemoet om in Zuid-Limburg heftruckopleidingen via open inschrijvingen aan te bieden.” Uiteindelijk zal BLOM opleidingen ook starten met hoogwerker- en hijsopleidingen op de locatie in Geleen.

Volgens BLOM opleidingen is er door de toename van logistieke bedrijvigheid in Limburg in het zuiden van die provincie veel vraag naar goed geïnstrueerde reachtruck- en heftruckchauffeurs. "We willen graag de arbeidsmarkt in Zuid-Limburg helpen met het juist instrueren van beginnende reachtruck –en heftruckchauffeurs. We dagen de recruiters van bedrijven en intercedenten uit om na te denken over het opleiden van vrouwen en ‘gamers’ als bestuurders van intern transportmaterieel", zegt het bedrijf in een persbericht. 

Henk Rebergen, de huidige eigenaar van Arvelo meent dat hij in BLOM opleidingen de juiste partij heeft gevonden om alle bedrijfsactiviteiten aan over te dragen. “Natuurlijk voelt het raar om Arvelo over te dragen, maar het is goed zo. Mijn cursisten en relaties zijn in goede handen. Daar heb ik het volste vertrouwen in.” zegt Henk Rebergen. Na de officiële overname per 1 december zal Rebergen als zelfstandige bedrijven adviseren bij hun logistieke vraagstukken.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren