BLOM Opleidingen breidt uit door groeiende vraag naar heftruckchauffeurs
01.09.2017 | Branchenieuws

BLOM Opleidingen breidt uit door groeiende vraag naar heftruckchauffeurs

BLOM Opleidingen heeft drie nieuwe opleidingslocaties geopend. De heftruckopleider ziet zich genoodzaakt om snel uit te breiden, omdat de vraag naar gecertificeerde heftruckchauffeurs in rap tempo toeneemt. 

Met drie nieuwe filialen in Amersfoort, Deventer en Doetinchem staat de teller van BLOM Opleidingen op achttien vestigingen. In oktober volgt een negentiende vestigingen in Wijchen. Daar blijft het niet bij, stelt commercieel manager Maarten Dullaert van BLOM Opleidingen. De specialist in heftruckopleidingen streeft naar een landelijk dekkend netwerk. “Op korte termijn willen we doorgroeien naar 22 vestigingen. Met name in het midden en westen van het land telt ons netwerk nog een aantal ‘white spots’”, aldus Dullaert. 

Door de groeiende economie zit de vraag naar gecertificeerde heftruckchauffeurs in de lift. "De vijver met ervaren heftruckchauffeurs is inmiddels leeggevist. Het gevolg is dat nu grote aantallen nieuwe medewerkers moeten worden opgeleid tot heftruckchauffeur." De opleidingen van BLOM waren in het eerste helft van dit jaar dan ook vrij vaak volgeboekt. "Als de trend zich doorzet, komen we eind dit jaar uit op een record van ruim 20.000 cursisten”, schat Dullaert.

Energie-neutrale heftruckopleiding
Op termijn streeft BLOM Opleidingen naar verdere professionalisering en verduurzaming van het opleidingsaanbod. De vier nieuwe vestigingen zijn stuk voor stuk bestaande huurpanden, die door BLOM worden omgebouwd tot opleidingslocatie. “Als het aantal cursisten groot genoeg is, willen we op termijn overal eigen panden neerzetten. Daarvoor werken we nu aan een standaard ontwerp voor een pand, dat volledig is toegespitst op heftruckopleidingen en dat we overal kunnen neerzetten. Deze standaard-panden zullen volledig duurzaam zijn, inclusief zonnepanelen voor het opladen van trucks”, verklaart Dullaert. “Het is onze ambitie om door te groeien tot de eerste volledig energie-neutrale aanbieder van heftruckopleidingen.”

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren