BLOM doet opnieuw onderzoek naar tevredenheid onder heftruckchauffeurs

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

BLOM opleidingen wil onderzoeken hoe tevreden chauffeurs van interne transportmiddelen met hun werk zijn. De resultaten worden vergeleken met het eerder onderzoek uit 2015. 

De opleider van heftruckpersoneel voert tot 31 oktober een online onderzoek uit onder chauffeurs. De vragen richten zich op veiligheid in het magazijn, interne communicatie en procedures. 

Vergelijking resultaten 2015

BLOM Opleidingen wil aan de hand van de resultaten uit 2015 onderzoeken of de tevredenheid door de jaren heen beter is geworden. Toen bleek dat meer dan 70 procent van de heftruckchauffeurs best tevreden was over de functie die ze uitoefenen. Onder de chauffeurs met een vast contract, lag dat percentage op 80 procent. 

Zorgen AGV’s voor ontslagen?

Het tevredenheidsonderzoek is vernieuwd op het gebied van automatisch geleide voertuigen (AGV’s). De opleider wil mede met het onderzoek achterhalen of AGV’s voor ontslagen zorgen binnen de wereld van intern transport en of deze invloed hebben op de veiligheid in het magazijn.

Inzichten veiligheid

Een ander aspect is de veiligheid. Jaarlijks vinden er 150 ernstige ongevallen met heftrucks plaats. Door werknemers te vragen waar zij in hun werk dagelijks tegenaan lopen, hoopt BLOM een vernieuwd inzicht te kunnen geven aan bedrijven binnen intern transport.  

Deelnemen aan het onderzoek kan via deze link.

Gerelateerde artikelen