Blokker wil transportactiviteiten kwijt aan SNEL Shared Logistics
Transport & Distributie 20.07.2020 | Branchenieuws

Blokker wil transportactiviteiten kwijt aan SNEL Shared Logistics

Winkelketen Blokker wil zijn distributie-activiteiten mogelijk uitbesteden aan logistiek dienstverlener SNEL Shared Logistics. De twee partijen zijn in vergaande onderhandelingen over de verkoop van de transporttak. De overname houdt in dat de medewerkers van Blokker overgaan naar SNEL. 

SNEL Shared Logistics, dat sinds begin dit jaar onderdeel is van Vos Logistics, zal veertig voertuigen en laadeenheden van Blokker overnemen. De medewerkers behouden na de verkoop hun baan en ook hun standplaats in Geldermalsen, waar het grootste distributiecentrum van Blokker gevestigd is. "SNEL heeft in het verleden al eerder chauffeurs overgenomen van retailers", zegt SNEL-directeur Peter de Vries hierover. "De ervaring leert dat deze chauffeurs goed passen in de servicegerichte cultuur van de onderneming." 

Verdicht netwerk

SNEL denkt met zijn verdichte netwerk meerwaarde te kunnen bieden aan de retailer, met name voor kleinere zendingen en verder weg gelegen vestigingen. Omdat Blokker inzet op Click & Collect (online bestellen en in de winkel afhalen), zal het aantal kleinere zendingen naar verwachting sterk toenemen. Grote producten kunnen via het B2C-netwerk van SNEL en Vos Logistics worden thuisbezorgd bij consumenten. De Vries: "Met deze uitbreiding wordt ons netwerk verder verdicht en kunnen we medewerkers en materiaal efficiënter inzetten. Daarnaast zorgen we voor minder bewegingen in binnensteden." 

De voertuigen en laadeenheden van Blokker vervangt SNEL de komende jaren door milieuvriendelijke vrachtwagens, geschikt voor de strengere emissiezones in stedelijke gebieden. 

Blokker is nog met medewerkers, ondernemingsraden en vakbonden in gesprek over de stap.

Lees ook: Volledige ommezwaai supply chain Blokker

Plaats een reactie (0)

Reageren