Blokker neemt afscheid van e-commerce dc in Gouda

Logistiekprofs op 1 July 2022

Blokker wil alle logistieke processen overhevelen naar één locatie. Daarom sluit het volgend jaar zijn e-commerce distributiecentrum in Gouda. De locatie in Geldermalsen wordt verbouwd tot een omnichannel distributiecentrum. 

Vrijdag werd bekend dat Blokker de logistiek voor zowel het online als het offline kanaal vanuit Geldermalsen gaat verzorgen. Op de manier hoopt het op termijn kosten te kunnen besparen. Door de fulfilment te centraliseren kan Blokker bovendien kortere levertijden hanteren. In de zomer van 2019 verwacht de winkelketen vanuit het vernieuwde distributiecentrum te kunnen leveren. 

E-commerce dc Gouda sluit deuren

De locatie in Gouda sluit op 1 augustus 2019 haar deuren. Een opvallende zet, aangezien Blokker dit e-commerce dc in 2015 pas betrok. In het e-fulfilmentcentrum in Gouda werken 49 medewerkers. Blokker heeft toegezegd om het merendeel van deze medewerkers een baan aan te bieden in het verbouwde dc in Geldermalsen. Onduidelijk is nog hoeveel ontslagen er gaan vallen.

Dc in Mijdrecht naar Hudson’s Bay

Vorig jaar werd al afscheid genomen van het distributiecentrum in Mijdrecht. Daar maakte Blokker plaats voor warenhuisketen Hudson’s Bay. Door de ingreep verdwenen maar liefst 800 banen bij het distributiecentrum in Mijdrecht.