Blokker laat retouren verzorgen door BuyBay

Logistiekprofs op 6 augustus 2019 | 2 minuten leestijd

Blokker besteedt de verwerking van teruggestuurde producten uit aan BuyBay. De retourspecialist gaat zich voor Blokker ontfermen over verwerking, grading en herverkoop van geretourneerde producten.

Na een tender wees Blokker alle online en offline activiteiten op het gebied van retourverwerking toe aan het Amsterdamse techbedrijf. Het gaat om 160.000 tot 200.000 producten per jaar. “We zijn hartstikke blij met Blokker”, zegt Teun Kraaij, Managing Director bij BuyBay. “Ook met hun motivatie om voor ons te kiezen: we scoorden hoog op transparantie, op de professionaliteit van onze operatie en op de prettige samenwerking. Waarden en expertises die wij zelf ook belangrijk vinden.” 

Verkoop retourproducten

BuyBay probeert verspilling van retourproducten tegen te gaan door ze aan een nieuwe eigenaar te verkopen. Het techbedrijf richt zich op de verkoop van deze producten, maar biedt ook logistieke diensten aan, van opslag tot distributie. Naast Blokker werkt BuyBay werkt onder meer met bol.com, Coolblue en Wehkamp.

Groeien in Europa

Een jaar geleden ontving BuyBay twee miljoen euro aan subsidie van de Europese Commissie. De subsidie valt onder het programma ‘Horizon 2020’, bedoeld om Europese innovatie een impuls te geven. Met het geld heeft zijn positie in Europa verder versterkt. Duitsland is inmiddels één van de belangrijkste afzetmarkten van de retourspecialist.


Gerelateerde artikelen