Blokker automatiseert distributiecentrum Geldermalsen met Inther

Logistiekprofs op 25 oktober 2018 | 2 minuten leestijd

Blokker gaat haar distributiecentrum in Geldermalsen automatiseren en mechaniseren. Daartoe heeft het system integrator Inther in de arm genomen. 

Blokker is momenteel bezig met een grondige herpositionering. De retailer hoopt de negatieve resultaten op de lange termijn om te kunnen buigen. Onderdeel van die herpositionering is de ombouw van de logistieke organisatie. Het distributiecentrum in Geldermalsen wordt daarom omgebouwd tot een omnichannel centrum. 

Inther mechaniseert en automatiseert dc van Blokker

Inther heeft de opdracht gekregen om het dc te automatiseren en mechaniseren. De system integrator is zich momenteel aan het voorbereiden op de installatiefase. De on-site installatie moet midden 2019 volledig operationeel zijn. 

Dan zal het dc beschikken over een shuttlegangpad met ruim 4.000 opslaginstallaties, 65 Pick-to-Light karren, een Put-to-Wall oplossing ondersteund met Put-to-Light en 60 sorteerkarren. Een automatische bakkenstapelaar stapelt de bakken uit de shuttle automatisch op dolly’s. 

Voor het interne transport van orderbakken en verzenddozen is er circa 700 meter aan Inther Conveyor Equipment transportbanen. De bovenliggende Inther LC Software is er voor de Material Flow Control, het voorraadbeheer in de shuttle en de gateway tussen het Locus WMS, de Pick-to-Light karren en de Put-to-Wall oplossing.

Gerelateerde artikelen