BLMC weer op zoek naar beste interim manager
04.10.2016 | Branchenieuws

BLMC weer op zoek naar beste interim manager

De inschrijving voor de jaarlijkse Interim Challenge van BLMC is geopend. Het aanbod van interim managers groeit zo hard dat het voor organisaties moeilijk is te kiezen uit het overweldigende aanbod. De Interim Challenge moet duidelijk maken welke managers met kop en schouders boven hun collega’s uitsteken.

Dit jaar vindt de tweede editie van de Interim Challenge plaats, bedoeld voor elke interim manager in supply chain management, operations en logistiek. De deelnemers worden beoordeeld op basis van een praktijkcase over het fictieve bedrijf The Lion Textile Group, dat in zwaar weer zit. Een interim manager moet het tij doen keren.

Interim managers die deelnemen aan de Interim Challenge, zullen een plan van aanpak voor deze case moeten opstellen. Ze worden beoordeeld op hun kennis over ketensamenwerking en hun ervaring met de afstemming tussen afdelingen als verkoop, marketing, productie, inkoop en logistiek. “Juist dát zijn de cruciale aspecten van supply chain management, maar kennis van dit vakgebied alleen is niet genoeg. De deelnemers zullen een beroep moeten doen op alle competenties waarover een interim manager dient te beschikken”, zegt BLMC in een persbericht.

'Survival of the fittest'

De eerste vier interim managers gaan door naar de finale tijdens ‘Survival of the Fittest’, het managementcongres van BLMC op 10 januari 2017. Tijdens deze finale krijgen alle deelnemers de gelegenheid om hun plan van aanpak voor de case te pitchen. De vakjury onder leiding van Prof. Dr. Robert Jan Blomme zal de ‘Supply Chain Interim Manager 2017’ kiezen. Deelnemers kunnen zich tot en met 31 oktober via de website van BLMC inschrijven.

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding:
Prof. Dr. Robert Jan Blomme, Tijmen Muijs (winnaar vorige editie) & Michel van Buren (BLMC). Door: Koos Groenewold

Plaats een reactie (0)

Reageren