BLMC stopt met supply chain recruitment, zet in op consultancy

Logistiekprofs op 3 July 2020

BLMC is per 1 juli gestopt met supply chain recruitment. Er is te weinig behoefte aan recruitment in een markt waar wel veel aanbieders zijn, stelt de supply chain specialist. Het bedrijf wil zich daarom volledig focussen op supply chain optimalisatie en interim management.

BLMC, dat in 2000 startte met supply chain recruitment, heeft het vak de afgelopen twintig jaar behoorlijk zien veranderen. “De opkomst van internet en netwerkplatforms maakt het voor veel bedrijven gemakkelijk om zelf recruitment uit te voeren”, vertelt BLMC’s Director Recruitment Paul Busé. “Daardoor worden bureaus alleen nog ingeschakeld voor de complexe executive functies. Dat is interessant, maar daarvan zijn er simpelweg te weinig in een markt met veel aanbieders, zeker in de huidige economie.”

Verandercomponent

Tegelijkertijd zag BLMC een stijgende behoefte aan consultancy en optimalisatietrajecten in supply chain management. Ook stijgt de vraag naar gespecialiseerd interim management in het vakgebied. Met twintig jaar ervaring ligt hier inmiddels de grootste kracht van BLMC, stelt het bedrijf in een verklaring. Daarom heeft het besloten zich volledig op deze diensten te richten. 

Michel van Buren, eigenaar van BLMC: “Bedrijven moeten efficiënt produceren, wendbaar zijn en continu klantwensen monitoren en erop inspelen. Dat kan alleen als je je supply chain goed op orde hebt. Wij krijgen daarom steeds meer opdrachten op het gebied van supply chain optimalisatie: dat kan variëren van het verbeteren van een bepaald proces tot een totaal nieuwe inrichting van de hele supply chain, inclusief samenwerking met ketenpartners. Ook binnen interim management zien we een verandering in focus. Steeds meer opdrachten hebben een duidelijke verandercomponent.”

Laatste recruitmentopdrachten

De executive search opdrachten die BLMC nog in behandeling heeft, worden momenteel persoonlijk door Paul Busé afgerond. Busé: Supply chain functies zijn bijzonder: ze vergen een bijzondere set competenties en een perfecte aansluiting bij het bedrijf. Ik heb er altijd plezier aan beleefd om die unieke matches te maken. Ik zie echter ook dat de markt verandert. Voor BLMC is de focus op interim management en supply chain optimalisatie op dit moment een hele logische keuze.”