Bleckmann start in Almelo de logistiek voor Amazon.nl op

Logistiekprofs op 31 augustus 2023 | 2 minuten leestijd

Amazon.nl heeft officieel het fulfillment center van Bleckmann in gebruik genomen. De logistiek dienstverlener zal tevens de operationele werkzaamheden voor het e-commerce-bedrijf verzorgen. Het magazijn van Bleckmann bevindt zich op het XL Businesspark Twente en heeft een gunstige geografische ligging vlakbij de Duitse grens. Hierdoor sluit het naadloos aan op Amazon.nl’s internationale logistieke netwerk. De werkelijke start van de werkzaamheden was op 7 augustus jongstleden.

Bleckmann en Amazon.nl hebben een meerjarige huurovereenkomst gesloten. Het magazijn stelt Amazon.nl in staat om nieuwe gewaardeerde Nederlandse en internationale merken aan hun assortiment toe te voegen. Chief Business Development Officer van Bleckmann, Jurrie-Jan Tap: “In totaal krijgt Amazon.nl de beschikking over ruim 2.200 kubieke meter opslagruimte van waaruit dagelijks tot 25.000 pakketten verwerkt kunnen worden. Op de lange termijn zal het magazijn werkgelegenheid bieden aan bijna 170 medewerkers. ”

Amazon in Nederland

Amazon heeft in Nederland zo’n 1.250 medewerkers en is gevestigd met haar hoofdkantoor in Amsterdam, een sorteercentrum in Rozenburg (DNL1) en het nieuwe fulfillment center in Almelo. Op dit moment telt de logistieke vloot van Amazon in Nederland meer dan 260 bestelwagens, waaronder ongeveer 40 elektrische bestelwagens. Via Amazon.nl zijn inmiddels meer dan 600 miljoen producten beschikbaar. Het aanbod wordt voortdurend uitgebreid en voor miljoenen producten geldt: voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag nog in huis. Voor nog meer producten geldt: vandaag besteld, de volgende dag in huis.

Gerelateerde artikelen