Blablacar stapt in pakjesmarkt
27.05.2016 | Branchenieuws

Blablacar stapt in pakjesmarkt

Carpooldienst Blablacar wil dat zijn gebruikers ook pakketten gaan vervoeren. Dat heeft mede-oprichter Nicolas Brusson aan de NOS laten weten. “In Rusland proberen mensen Blablacar al te gebruiken voor het vervoer van spullen. Ze boeken een zitplek in een auto, maar komen dan opdagen met een pakket”, aldus Brusson.

Momenteel werkt Blablacar alleen als carpooldienst. Gebruikers kunnen een extra plek in hun auto ‘verkopen’ aan mensen die mee willen rijden. Automobilisten kunnen op deze manier de kosten voor brandstof terugverdienen. Het gaat daarbij vooral om langere ritten, bijvoorbeeld van Amsterdam naar Parijs.

"Onze miljoenen gebruikers rijden tussen allerlei steden en dorpen", legt Brusson uit aan de NOS. "Die kunnen ook pakketjes, brieven en andere dingen meenemen. De auto rijdt toch, dus waarom neem je geen gitaar mee van Amsterdam naar Brussel. Nu kost het een fortuin om dat binnen 24 uur geregeld te krijgen." Vooralsnog gaat het alleen om een idee. Uiteindelijk moet het concept ook echt getest worden.

Minder omstreden dan Uber
Blablacar wordt maandelijks door zo’n 4 miljoen mensen gebruikt. De dienst wordt vaak in één adem genoemd met startups als Uber en Airbnb, maar ontvangt wel minder kritiek dan deze ‘pioniers’. Zo heeft Blablacar zich nog geen boze taxichauffeurs of wetgevers op de hals gehaald. Volgens Brusson komt dat omdat automobilisten geen winst maken op het gebruik van Blablacar. Mensen die wel winst proberen te maken, worden zelfs van de site afgehaald. “Wij hebben geen professionele chauffeurs. Voor Uber rijden is een baan. Wij stellen een maximum in van hoeveel je mag vragen voor een rit en hoeveel zitplaatsen je aanbiedt. We maken het onmogelijk om winst te maken. Daarom worden we met rust gelaten.”

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren