Binnenkijken in het nieuwe vrieshuis van Aviko
Bouw & Vastgoed 12.10.2020 | Branchenieuws

Binnenkijken in het nieuwe vrieshuis van Aviko

Aviko heeft zijn nieuwe vrieshuis in Steenderen officieel geopend. Het vrieshuis van 7.200 vierkante meter en een hoogte van 34 meter is zodanig geautomatiseerd dat een team van zes mensen het aan de gang kan houden. 

Het nieuwe pand ligt naast de fabriek van Aviko in Steenderen, waar het aardappelen tot diesvriesproducten verwerkt. In het vrieshuis worden de producten gekoeld en gedistribueerd naar alle hoeken van de wereld. Het gebouw telt elf verdiepingen en biedt plek aan 40.000 pallets. De binnentemperatuur bedraagt -22 graden Celcius. Het pand is volgens Aviko uitgerust met moderne technologie en sterk geautomatiseerd. Onderdeel daarvan is SAP Extended Warehouse Management (EWM), dat Aviko momenteel in alle dertig magazijnen implementeert.  

Na oplevering van het pand ontving Aviko duurzaamheidskeurmerk BREAAM Outstanding. Op het dak liggen 2.728 zonnepanelen. 


Omzetverlies door corona

Aviko zag de vraag naar frites en andere aardappelproducten de afgelopen maanden fors afnemen. In de eerste weken van de coronacrisis nam de omzet met 70 procent af, voornamelijk door de sluiting van horecagelegenheden en sportkantines. Het bedrijf luidde de noodklok nadat het er even op leek dat het niet in aanmerking kwam voor de NOW-regeling. Aviko ontving later alsnog staatssteun. Plaats een reactie (0)

Reageren