22.09.2015 | Branchenieuws

Binnenkijken in het mega-magazijn van Coolblue

Coolblue is al een tijdje actief in haar nieuwe mega-magazijn, maar geeft nu voor het eerst een kijkje in de keuken. Het Belgische KanaalZ kreeg de eer om beelden in de 'grote schuur' van Coolblue te draaien. 

Onophoudelijke groei 
Coolblue betrok het magazijn eerder dit jaar, omdat het al tien kwartalen lang een groei van meer dan 40 procent boekt en uit zijn jasje groeide. De etailer betrok daarom een magazijn van maar liefst 22.000 vierkante meter, met 20 dockdeuren en een hoogte van 14 meter. 

In het nieuwe magazijn werken 165 medewerkers. Naast de normale orders, worden ook de VandaagNog en tijdvak-bestellingen hier verwerkt. Net als de Belgische orders voor grote goederen, de reserveringen voor de zeven fysieke winkels en de grotere retouren. 

Bekijk hieronder de video van KanaalZ:

Let op: in sommige browsers verschijnt de video niet. U kunt hem dan alsnog hier bekijken. 

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (1)

Reageren
 • Wim Gerrits
  22.09.2015 - 10:54 uur | Wim Gerrits

  Het verwerken van retourstromen is één van de grootste uitdaging met betrekking tot de logistieke operatie rondom e-commerce, e-fulfilment en webshops.

  Uit de praktijk blijkt dat sommige branches te maken hebben met retour percentages van 60 tot 70%. Het vertrouwen van de consument en de mate waarin deze terugkomt bij een webshop blijkt hierbij sterk afhankelijk van de snelheid en correctheid van de afhandeling van deze retouren. Voor een snelle, efficiënte en betrouwbare registratie van deze stromen levert Vierpool scantunnels. Een scantunnel is in staat om als één portaal een barcode in willekeurige oriëntatie op alle 6 de zijden van een product te registreren.

  Ook wanneer producten schuin liggen, dicht op elkaar liggen of rollen blijven barcodes geregistreerd worden. Integratie van de scantunnel met automatisch aan- en afvoerbanen maken het geheel tot een werkende oplossing. Tot de oplossing behoren een gebruiksvriendelijke user interface voor bedienend personeel en bestandsuitwisseling met bovenliggende administratieve systemen.

  De user interface bevat onder andere de functionaliteit om foto’s van geregistreerde producten weer te geven en op te slaan. Door de inzet van een scantunnel wordt het aantal handmatige handelingen in een proces geminimaliseerd.

  Zie ook : https://www.logistiekprofs.nl/producten/scantunnel-bezorgt-winst-in-logistieke-processen