'Big data leidt nog te weinig tot kostenbesparingen'
28.04.2016 | Branchenieuws

'Big data leidt nog te weinig tot kostenbesparingen'

Leidinggevenden in transportbedrijven hebben er nog altijd moeite mee om kostenbesparingen te realiseren met de inzet van nieuwe technologieën. Dat blijkt uit onderzoek van Fleet Advantage onder 500 belissers bij transportbedrijven.  

Het onderzoek laat zien dat 45 procent van de respondenten niet weet of de implementatie van technologieën tot kostenbeparingen heeft geleid, bijvoorbeeld op het gebied van brandstofverbruik. “Sinds het einde van de crisis heeft de transportindustrie flinke stappen gemaakt op het gebied van big data”, zegt Mike Spence, senior vice president bij Fleet Advantage.

“Uit het onderzoek blijkt dat de hoeveelheid data inmiddels behoorlijk omvangrijk is geworden. Veel professionals uit de industrie hebben niet de tools om de gegevens te analyseren en op basis hiervan keuzes te maken om zo kostenbesparingen te realiseren. De technologie van vandaag stelt ons bijvoorbeeld in staat om meer brandstof te besparen dan ooit, maar fleet managers moeten wel in staat zijn om hun prestaties bij te houden en de kostenbesparingen te realiseren." 

Redactie LogistiekProfs
 

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren