BIC Eindhoven test robots in logistieke omgeving
Robotisering 10.05.2019 | Branchenieuws

BIC Eindhoven test robots in logistieke omgeving

Op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven rijden autonome robotkarretjes rond in een nagebootste logistieke omgeving. De partijen achter het zogeheten Fieldlab willen testen wat robots kunnen betekenen voor de productiviteit en doorlooptijd van een logistieke keten. 

Het Fieldlab op de campus in Eindhoven maakt deel uit van een onderzoek naar de maximaal haalbare automatisering in de maakindustrie. In een nagebootste logistieke omgeving moet duidelijk worden wat de zelfrijdende karretjes de keten kunnen opleveren. 

"Door automatisering en planning kan met minder logistieke middelen en investeringen een snellere levertijd en een hogere productiviteit gerealiseerd worden. We bouwen kennis op over het simuleren van processen, mobiele robots, het gebruiken van computers en het coördineren van de toeleverketen. Dit demonstreren we in onze testomgeving, hier op de BIC", verklaart programmamanager Erik Vermeulen tegenover het Eindhovens Dagblad

De proef wordt ondersteund door onder anderen Brainport Industries, TU/e, Erasmus Universiteit, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en het Eindhovense bedrijf KMWE. 


Plaats een reactie (0)

Reageren