Bezorgers PostNL houden vandaag landelijke staking
Personeel & Arbeidsmarkt 20.09.2018 | Branchenieuws

Bezorgers PostNL houden vandaag landelijke staking

Bij PostNL wordt vandaag 24 uur gestaakt tegen de invoering van de zogenoemde combibundel. Voorbereiders, postbezorgers en postbodes leggen het werk neer. Grote pakketten worden wel bezorgd, maar bestellingen die door de brievenbus kunnen niet. 

De werknemers van PostNL zijn het niet eens met de invoering van de combibundel die PostNL wil introduceren. Daarvan is één bundel gevuld met gewone post en een andere bundel met pakjes en reclame. Het sorteren wat nu nog door voorbereiders wordt gedaan, doen postbezorgers voortaan zelf op straat. "Bezorgen wordt een stuk lastiger en kost meer tijd", aldus vakbond FNV.

Aanpassing cao

De vakbond staat erop dat PostNL door de invoering van de combibundel de cao aanpast.  "In de functieomschrijving van de Postbezorger staat dat je geen werk mag doen van je collega's van Voorbereiding. Met de invoering van de combibundel gebeurt dat dus wel. Zonder aanpassing van de cao kan de combibundel dus niet ingevoerd worden. PostNL doet dat wel, dus daarmee handelt PostNL in strijd met de cao." 

Door de invoering van de combibundel zouden er bovendien 500 banen verloren gaan in de distributiecentra. 

24 uurs staking

De werknemers houden vandaag een landelijke 24 uurs staking. Zij komen samen op de PostNL-locaties in Amsterdam, Den Bosch en Arnhem. 

Plaats een reactie (0)

Reageren