Bezorgdienst UberEATS deze week van start in Amsterdam

Logistiekprofs op 27 september 2016 | 2 minuten leestijd

Bezorgdienst UberEATS gaat vanaf donderdag maaltijden in Amsterdam bezorgen. Het bedrijf rekent geen bezorgkosten en werkt niet met een minimumorderbedrag. “Als je alleen een ijsje wilt bestellen, dan kun je dat gratis laten bezorgen”, aldus Jambu Palaniappan van UberEATS.

In het Financieele Dagblad doet UberEATS uit de doeken hoe het de Amsterdamse bezorgmarkt wil veroveren. Het bedrijf gaat vanaf donderdag van start in onze hoofdstad. Vanaf dat moment werkt het al met een breed scala aan ‘kwalitatief goede restaurants’. Inwoners kunnen via de app tussen 11.00 uur ’s ochtends en 23.00 uur ’s avonds maaltijden bestellen.

Voor UberEATS lanceert Uber een aparte app, maar gebruikers kunnen wel inloggen met hun bestaande Uber-account. Het bedrijf verwacht dat de tienduizenden Amsterdammers die gebruik maken van de taxiservice, ook gebruik zullen maken van UberEATS.

UberEATS concurreert in Amsterdam met het snelgroeiende Deliveroo en Foodora. Volgens analisten is het onwaarschijnlijk dat tevreden klanten over zullen stappen naar een andere bezorgdienst. Beide diensten rekenen echter 2,50 euro aan bezorgkosten en hanteren een minimumbedrag van 12,50. Toch hebben Deliveroo en Foodora beiden exclusieve deals met restaurants gesloten, wat het voor UberEATS onmogelijk maakt om met deze restaurants samen te werken.

Redactie LogistiekProfs