Beumer lanceert modulaire palletiseermachine

Logistiekprofs op 6 juli 2023 | 2 minuten leestijd

Beumer heeft de palletiseermachine-serie paletpac volledig op de schop genomen en verbeterd: In de installaties bevinden zich nu modulair opgebouwd dezelfde of soortgelijke componenten en modules. En waar haalbaar heeft de systeemaanbieder een zoveel mogelijke identieke constructie gerealiseerd. Dat vermindert het aantal onderdelen als geheel en bekort de levertijd. Niet alleen van de machine, maar ook van reserveonderdelen.

BEUMER Group assembleert de modules individueel en klantspecifiek, test ze intern en monteert ze in situ. Dat bespaart tijd en kosten.

De palletiseermachines bieden ook als ze extreem worden belast een lange levensduur. “Onze BEUMER paletpac-serie kijkt behalve naar de producteigenschappen van de afzonderlijke verpakte goederen ook naar de gewenste verpakkingspatronen en palletafmetingen van onze klanten”, legt Kay Wieczorek, divisional director product business bij Beumer uit.

De installaties gaan zeer behoedzaam met alle verpakkingseenheden om. “Wij hebben onze Beumer paletpac-serie compleet nieuw ontworpen en nu modulair opgebouwd“, zegt Wieczorek. “Dat biedt voor onze klanten meerdere voordelen.” De systeemaanbieder kan bijvoorbeeld het vermogen van de machines achteraf desgewenst aanpassen. Of de installatie in een later stadium nu moet worden geüpgraded of dat er een schade moet worden verholpen – met de nieuwe constructiewijze profiteert de gebruiker van een duidelijk tijdsvoordeel.

Gerelateerde artikelen