Bestseller investeert 265 miljoen euro in nieuw dc Lelystad

Logistiekprofs op 16 juni 2022 | 2 minuten leestijd

Modegroep Bestseller investeert 265 miljoen euro in een nieuw distributiecentrum in Lelystad. Het Deense moederbedrijf van Vero Moda en Jack & Jones ziet de nog te bouwen locatie als een belangrijk knooppunt voor de bevoorrading van andere Europese markten. 

Nog niet eerder investeerde Bestseller een dergelijk bedrag in een logistieke locatie. Met de ondertekening van de koopovereenkomst bevestigde de groep gister eerdere speculaties over het nieuwe distributiecentrum. Bestseller wil met het dc de capaciteit en flexibiliteit van de supply chain vergroten en zich dichterbij de belangrijkste klanten en grootste retailmarkten bevinden. 

Over de keuze voor Lelystad zegt Bestseller: “Zestig kilometer van Amsterdam met toegang tot de haven, de weg en het spoor, is de gemeente ideaal gelegen om een hoogtechnologisch, duurzaam logistiek knooppunt te worden voor de bevoorrading van de Europese markten.”

De modegroep stelt zo snel mogelijk met de bouw te willen beginnen. Pas in 2026 verwacht Bestseller het dc in gebruik te kunnen nemen. Dan zullen er zo’n 500 medewerkers aan het werk gaan in uiteenlopende functies, van logistiek medewerkers tot technisch specialisten, management- en ondersteuningsfuncties.

Afbeelding: Wethouder Adam Elzakalai van de gemeente Lelystad en Allan Kyhe Kjaergaard, Logistics Director van BESTSELLER, tekenen op woensdag 15 juni op vastgoedbeurs Provada, de officiële koopovereenkomst voor circa 28 hectare grond

Gerelateerde artikelen