België: voorlopig geen boete bij ontbreken tolkastjes
05.04.2016 | Branchenieuws

België: voorlopig geen boete bij ontbreken tolkastjes

De Belgische overheid gaat voorlopig geen boetes uitdelen aan Nederlandse vrachtwagenchauffeurs die buiten hun schuld om nog geen tolkastje in hun wagen hebben. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) meldt vandaag dat de overheid coulance zal tonen tegenover truckers die problemen ondervinden met het apparaat.

Schultz chauffeurs.jpg

Na klachten van Transport en Logistiek Nederland over tolkastjes die niet werken, of niet geleverd waren, kaartte Schultz de kwestie aan bij haar Vlaamse collega Ben Weyts. Deze beloofde vervolgens dat de controles pas in de loop van de week worden verscherpt. Chauffeurs die zonder tolkastje in België rijden, ontvangen in principe een boete van 1000 euro. Wanneer de chauffeur echter kan aantonen dat de OBU (Onboard Unit) buiten zijn schuld om niet werkt, wordt er coulance getoond. 

Lees ook:
Tolheffing België zorgt voor problemen en lange files

Chaos door tolkastjes
Sinds 1 april moeten vrachtwagens van meer dan 3,5 ton tol betalen in België. Dit invoering van het tolsysteem zorgt voor veel chaos. Zo zouden veel kastjes nog niet geleverd worden, of helemaal niet werken. Aan de NOS laat woordvoerder Renée Reijers van TLN weten dat de organisatie extra personen moest inzetten om de klachten te kunnen behandelen. "Donderdag en vrijdag zaten we hier continu met vier mensen. Dat doen we nu niet meer, maar de klachten blijven komen. Er komen ieder uur nieuwe klachten binnen. Ook in het weekend ging dat door."

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren